Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

HTML

A részek pár szóban...

2009.06.07. 17:40 | Danny Pilot | Szólj hozzá!

A részek előzetesei

 

1. rész: Goliath (1.)
Az első részben Silas király (Ian McShane) szembeszáll a szomszédos országgal kialakult fokozódó feszültséggel. Időközben egy fiatal katona, David (Christopher Egan) fellelkesíti a nemzetet egy olyan merész mentőakcióval, amellyel tudatlanul visszaszerezte a király fiát, Jacket (Sebastian Stan) egy ellenséges táborból.

2. rész: Goliath (2.)
David a kiújult konfliktus a frontra megy, látni akarja a megsebesült bátyját. Felfedi neki az igazságot a Goliathról, mielőtt meghal. Kínok között kimegy a senki földjére, hogy békéért könyörögjön, amivel végül sikerrel jár. Gath beleegyezik, hogy megvitassanak egy lehetséges megállapodást Gilboával.

3. rész: Jólét kikötő
Silas és Abner szövetkezik David ellen, akinek a Gathtal való egyezmény aláírásáról való távolléte miatt akadékoskodik Gath vezetője. Ezalatt William arra használja a kincstár fölötti hatalmát, hogy aláássa Silas hatalmát és Jack elmegy zülleni, hogy bosszantsa a szüleit.

4. rész: Gálaest
Silas kibújik az alól, hogy a gyengélkedő, törvénytelen fiával legyen. Míg Jack elviszi Davidet egy éjszaka szórakozni a városba abban a reményben, hogy csorbul a népszerűsége. Samuels tiszteletes folytatja az összecsapást Silas-szal.

5. rész: Felkelés
David hűsége próbatétel elé van állítva, miután a tárgyalás során Silas átengedi a felügyeletet Gathnak a Jólét kikötő felett. Ezalatt Michelle akcióba lép, amikor Gilboa állampolgárai fellázadnak Silas döntése ellen. William megpróbálja rábeszélni Jacket, hogy tegyen keresztbe az apjának.

6. rész: Ítéletnap
Silas 10 ügyben elnököl a hagyományos évenkénti Ítéletnapon. Az esemény éket ver David és Michelle közé, akik egymás ellen harcolnak, hogy kinek az ügye legyen a 10. ügy. Ezenkívül a király unokaöccse (Macaulay Culkin) visszatér a száműzetésből és Jack és Katrina egyre közelebb kerülnek egymáshoz a hatalomszerzés alatt.

7. rész: Testvériség
Jack és David Gathba mennek, hogy megerősítsék a békeszerződést, amit Gath veszélyes kérése fenyeget. Eközben Michelle problémákba ütközik az egészségügyi törvényjavaslata miatt, míg Silas lépéseket tesz, hogy megakadályozzon egy pestisjárványt a városban és a pestis végéig a saját házában tartózkodik.

8. rész: A szombat királynő
Silas király születésnapi ünneplése félbeszakad egy városszintű áramszünet miatt, mely által veszélybe kerül a királyi család. Az áramszünet lehetőséget ad Michelle-nek és Davidnek, hogy egyedül legyenek; és lehetőséget ad Jacknek, hogy folytassa a titkos kettős életét a lebukás veszélye nélkül. Eközben Silas egyik régi döntése utoléri és veszélybe kerül a jövője.

9. rész: Zarándoklat
Silas király zarándoklatra indul és magával viszi a meglepődött Davidet. Amíg a városon kívül vannak David megismerkedik a király rejtett életével a palota falain kívül. Eközben Michelle és Jack saját titkos szerelmi életeire fény derülhet a nyilvánosság előtt és Rose királynő arra kényszerül, hogy védekező állásba lépjen.

10. rész: Első fejezet
Silas király Davidet egy küldetésre küldi, hogy visszaszerezzen egy nemzeti kincset, Gilboa alapítólevelét. Amíg a küldetésen van, David sokkoló információkat szerez apja halálának körülményeiről. Eközben Jack eljegyzi Katrinát, ami bánatot vált ki Rose királynőből és nagylelkűséget Silasból.

11.rész: Dárda
Davidet letartóztatják árulás vádjával és Silas Jack kezébe helyezi a per irányítását. Eközben egy rosszullét után Michelle-nek ott kell hagynia David perét az orvosi kezelés miatt és ez a rosszullét miatt közelebb kerül Rose-hoz.

12.rész: Az új király (első rész)
Miután Jacket és Davidet bebörtönözték árulás miatt, Silas folytatja tervét, hogy átadja a Jólét kikötőt hosszú időre Gath hadseregének. Eközben Michelle keresi a módját, hogy Davidet életben tartsa.

13.rész: Az új király (második rész)
Jack és William terveket készítenek, hogy Jack átvegye az apja helyét, mint Gilboa királya. Mindenki meglepetésére Silas életben van és David megszökik Shiloh-ból, hogy figyelmeztesse Silast a közelgő káoszról.

A részek véget értek.  (2009.10.12.)

Az előzetesek a http://en.wikipedia.org/wiki/Kings_(U.S._TV_series) oldalon található rövid összefoglalókból valóak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kings.blog.hu/api/trackback/id/tr371169621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása