Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

HTML

A leírás

2009.06.07. 16:01 | Danny Pilot | Szólj hozzá!

KINGS

 

A Kings egy 2009-ben indult, különös koncepciójú sorozat. Az amerikai NBC csatorna vetíti március óta, amikor egy duplarésszel indított. Ez a dráma egy bibliai történeten alapul, mely Dávid király történetét dolgozza fel. De nem kell semmi következtetést levonni abból, hogy ez egy bibliai történet, mert napjainkban játszódik az Egyesült Államokban.

A sorozat pozitív visszajelzéseket kapott. A március 15-i duplarésszel a 4. helyen nyitott a sorozat az aznapi televíziós nézettségi listán. Április 5-ig 5 rész futott le vasárnaponként, majd a csatorna áttette szombatra, így április 18-án a 6. rész is lement. Ekkor viszont felfüggesztették a vetítést, mert a nézettségi adatok nem hozták a várt számokat, így a nyári folytatás mellett döntöttek. A következő részt június 13-án adják. Azóta bejelentették, hogy nem rendelik be a 2. évadot a 2009/2010-es időszakra. Személy szerint remélem, hogy feltámad a sorozat a nyári vetítés alatt.

A Kings Gilboa nemzetségében játszódik, amely technikai és kultúrális hasonlóságot mutat a mai Egyesült Államokkal kivéve, hogy az államforma abszolút monarchia. Gilboa uralkodója Silas Benjamin király, aki eredetileg két évtizede alapította az egyesült királyságot, melyet három háborúzó ország, Gilboa, Carmel és Selah alkotja. Úgy hiszi, a hatalma Isteni eredetű, gyakran mesél egy történetet, miszerint egyszer egy csapat lepke a fejére szállt, mintegy "élő koronát" formázva.

Nem áll jól minden Silas számára: a politikával és a hadműveletekkel a királynő testvére, William Cross foglalkozik, akinek jelentős befolyása van a királyi kincstárhoz. A trónörökös, Jack herceg titkoltan homoszexuális, mely alá tudta ásni a királyi család kapcsolatát. És Silasnek van egy titkos úrnője és egy kisfia tőle. Otthagyja a kórházban az ő kis titkolt családját, ugyanis azt hiszi, hogy ez egy áldozat Isten felé, amit megkövetel azért, hogy megóvja kisfiát egy betegségtől.

 A sorozat eseményei felpörögnek, amikor a Gath királysága elleni háborúban a fiatal David Shepherd, egy Gilboai katona egymaga kiment egy foglyokból álló katonai csoportot az ellenséges vonalak mögül és megsemmisít egy "Goliath-osztályú" tankot. A foglyok között volt Jack herceg is, és ezzel David nem csak főszereplővé válik a médiában, de a lefokozott herceg nagy bosszúságára még Silas király is hálával tartozik neki.

Silas király áthelyezteti Davidet Shilohba (Gilboa fővárosa), ahol századossá lépteti elő és katonai szóvivővé teszi. Hamarosan a királyi udvar politikájának közepében találja magát, jelenleg egy kis saját harcot vív a hátuk mögött. Beleszeret Silas lányába, Michelle-be, akinél úgy tűnik viszonzásra talál.

A pilotban David fején szintén élő koronát képeznek a lepkék úgy, mint Silasén, aki diszkrét távolságból szemtanúja ennek az eseménynek. Korábban Silasnak már mondták, hogy Isten nem támogatja az uralkodását, és akkor ez arra utal, hogy David a kiválasztott, hogy uralkodó legyen. Ez annyira aggasztja a királyt, hogy kezdetben azt tervezi, hogy megöli Davidet.

A sorozat egy 3dvd-s kiadással jelentkezett 2009 szept. 29-én 'Kings - A teljes sorozat' címmel. A dvd kimaradt jeleneteket tartalmaz a sorozat fináléjából, amiket azért töröltek, mert előre vetítette volna a második évadot, amelyet a készítők már tudtak, hogy nem fognak leforgatni.

A sorozat a leforgatott 13 rész után kaszát kapott a nézői adatok alapján, ugyanis a pilot 6 milliós nézőszáma az utolsó részre 1,8 millióra fogyott. Ha lesz rá valami esély, hogy folytatják, azt jelezni fogom.

További infók a következő linkeken:

http://en.wikipedia.org/wiki/Kings_(U.S._TV_series)
http://www.tv.com/kings/show/75338/summary.html
http://www.nbc.com/Kings
http://www.sorozatjunkie.hu
Feliratok: http://www.hosszupuskasub.com

lábjegyzet: Ezt az anyagot a wikipedia angol nyelvű változatáról fordítottam. http://en.wikipedia.org/wiki/Kings_(U.S._TV_series)

A bejegyzés trackback címe:

https://kings.blog.hu/api/trackback/id/tr201169431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása